Schoolreis Natura Docet Wonderryck - schooltours.nl
Natura Docet Wonderryck header

Schoolreis naar Natura Docet Wonderryck

Museum Natura Docet Wonderryck! HET museum voor de hele klas. Een plek van betovering. Ga op avontuur en sta oog in oog met de bijzondere dieren uit de collectie en verwonder je over al het moois dat de natuur te bieden heeft.
In en rondom het museum is van alles te beleven!
Natura Docet Wonderryck Twente werd verkozen tot ‘Het Kidsproof museum van Overijssel’ en op een na kindvriendelijkste museum van heel Nederland.

‘Natura Docet’ betekent letterlijk ‘de natuur onderwijst’. De hele traditie van het museum staat dan ook in het teken van onderwijs. Meester Bernink zelf, en later zijn dochter Heleen, hebben talloze kinderen en volwassenen les gegeven over de natuur. Nog steeds is educatie één van de kerntaken van het museum. Een schoolbezoek is meer dan alleen leerzaam; het is een beleving. Leerlingen, studenten en begeleiders maken kennis met de wonderen van de natuur en ervaren ook de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld.

Programma’s zijn er te veel om op te noemen maar o.a.:

Ontdek de bijzondere dieren, stenen, fossielen en skeletten in het museum, bekijk de tijdelijke tentoonstelling(en), de 3d film, het Funky Forest en de mooie landschapstuin. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum.  Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin. Elke zaal een verhaal Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laat het landschap zien van hoog uit de lucht, aan de rand van het water en tussen de grassprietjes door. Planten en dieren van Twente: een ontdekkingstocht naar vroeger en nu, een ontmoeting met wolken vol vlinders en bermen vol bloemen zoals je nu niet meer tegenkomt. De Oertijd: bijzondere fossielen en mineralen dienen als gids bij een miljoenen jaren durende reis die Twente maakte van een gebied aan de Tropen tot bij de Noordzee. Nachtzaal waar nachtuilen de weg wijzen door het duister: een spannend verblijf met dieren en lichtgevende stenen. Een dag met Bernink in 3D: in onze filmzaal ga je samen met Bernink op zoek naar een vlinder en ontmoet je een steenarend in gevecht met een slang. De Wonderkamers: deze geweldige zalen vol dieren uit alle windstreken tonen de fascinatie van Bernink voor alle mogelijke diversiteit die de natuur maar bieden kan. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil. Funky Forest – uniek in Nederland – Water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Funky Forest is een interactieve presentatie waarin jullie deel worden van een digitale wereld die je zelf maakt.

09.00 – 17.00

Inbegrepen: Busreis – entree

Bekijk een van onze reizen