Educatieve schoolreisjes! - schooltours.nl

Educatieve Schoolreizen!

Om elk jaar weer een nieuw schoolreisje te kiezen, kan een lastige opgave zijn. “Gaan we dit jaar voor iets leuks of iets educatiefs?” Maar het kan natuurlijk ook allebei! Iets educatiefs maar zeker ook iets leuks. Daarom hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met educatieve, maar nog belangrijker, leuke schoolreisjes!

Prehistorische Dorp Eindhoven:
In het Prehistorisch Dorp Eindhoven kunnen we de geschiedenis beleven. We reizen 15.000 jaar in 1 dag! Bezoek de tijden van de jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handle en steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog.
Dit is een greep van de activiteiten: Hout Kloven, boomstamkano varen, vuur maken, speerwerpen, graan malen, kleimaskers maken en brood bakken.

NEMO Science Museum:
Een educatieve attractie waar op speelse wijze kennis gemaakt wordt met een wereld vol wetenschap en technologie.  In de interactieve tentoonstellingen mag je alles aangeraakt en uitgeprobeerd worden. Scheur op een ruimtefiets door het heelal langs vele planeten of experimenteer met wiebelende wolkenkrabbers. Kruip in de huid van een chemicus en doe scheikunde proefjes in het laboratorium.

Nederlands openluchtmuseum:
Een dag in het Nederlands Openluchtmuseum is een kennismaking met het leven, de sfeer en de omstandigheden van vroeger. Voor alle groepen in het basisonderwijs zijn er educatieve projecten en speurtochten ontwikkeld die leerlingen kennis laten maken met het leven van vroeger. Door te kijken en zelf mee te doen wordt vroeger een belevenis. De combinatie van leren, ontdekken en plezier maakt het museum tot een perfect schoolbezoek.

De Spelerij en de Uitvinderij:
Tijdens een schoolreis naar de Spelerij en Uitvinderij kunnen uw leerlingen ontdekkend spelen en spelend ontdekken. Bij de Spelerij is een werkplaats waar kinderen op creatieve wijze zelf kunstwerken en objecten kunnen maken. In de Uitvinderij is een speelplaats waar techniek  centraal staat. Een speelse schoolreis was nog nooit zo leerzaam!

Avonturenboerderij Molenwaard:
Een blokje kaas. Een glas chocolademelk. Of kant-en-klare poffertjes. Snel langs de supermarkt en de voorraadkast is weer gevuld. Vanzelfsprekend, toch? Vaak weten kinderen niet meer waar melk écht vandaan komt of ze denken dat spinazie in ‘deelblokjes à la crème’ groeit. Ga nu samen met je leerlingen op schoolreis in de prachtige Hollandse polder en ontdek van alles over de boerderij, natuur, tuin én dieren bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Natuurlijk zijn er nog veel meer educatieve uitjes. Hier hebben wij ze allemaal voor u gesorteerd!

Boek nog uw schoolreis voor dit schooljaar of zelfs al voor volgend schooljaar om zeker te zijn van een plek!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons team.