Verassende Werkweken - Schooltours,nl

Verassende Werkweken

Verassende Werkweken

Kiezen we dit jaar voor een sportieve werkweek of toch liever een culturele werkweek? Dit is een vraag die iedere keer bij het organiseren van een werkweek weer terug komt. Wij hebben de leukste culturele en sportieve werkweken voor u op een rijtje gezet, zodat de keuze dit jaar misschien iets makkelijker is.

Sportieve werkweken
Iedereen kent de Ardennen wel, niet te ver rijden en toch genoeg mogelijkheden voor een sportieve werkweek. In de Ardennen kunnen vele sportieve activiteiten ondernomen worden zoals kanoën, raften, mountainbiken, hiken en nog veel meer. Tijdens een outdoor werkweek zijn leerlingen en docenten intensief met elkaar bezig in de natuur.

Voor de sportievelingen onder ons die het graag iets verder van huis zoeken is er ook de mogelijkheid om op wintersport vakantie te gaan.  Voor een wintersport werkweek is Oostenrijk natuurlijk de bekendste bestemming, maar heeft u er ook wel eens aan gedacht om te gaan wintersporten in Spanje of Tsjechië. Op ongeveer 150 kilometer van Barcelona ligt Masella, een klein wintersport dorpje in de Pyreneeën wat zich uitstekend leent voor de beginnende en gevorderde skiërs. In Tsjechië is er het Ertsgebergte, een verrassend groot skigebied op een relatief korte afstand van Nederland.

Culturele werkweken
Een sportieve werkweek naar het Ertsgebergte of naar Masella kan uitstekend gecombineerd worden met een culturele werkweek naar Praag of Barcelona.  Een paar dagen skiën en een paar dagen cultuur is de perfecte combinatie voor een geslaagde week.

Maar denkt u toch meer aan een culturele stedentrip? Dan is wellicht Wenen, Parijs, Londen of Berlijn de werkweek die u zoekt.  Zeker wanneer er naar de talen en geschiedenis gekeken wordt, zijn deze bestemmingen absoluut geschikt voor een leerzaam weekje weg.

Een wat minder voor de hand liggende werkweek is een bezoekje aan Toscane. Florence staat bekend als een van de belangrijkste kunststeden in Europa. Naast Florence zijn er in Toscane nog vele andere steden te vinden zoals Milaan, Pisa en Siena. Kortom er is genoeg te beleven in Toscane voor een werkweek!

Het ontwijken van terrorisme tijdens een werkweek
Het blijft belangrijk dat de leerlingen buiten hun beschermde omgeving samen met klasgenoten nieuwe ervaringen op doen. Tegenwoordig horen we steeds vaker dat er in verschillende hoofdsteden terroristische aanslagen gepleegd worden. Parijs, Londen en Brussel zijn de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest. Bezorgde ouders zetten hun vraagtekens bij de veiligheid van hun kinderen bij werkweken naar de drukke steden. We kunnen natuurlijk niet voorzien waar of wanneer er een aanslag gebeurt, maar we kunnen wel zorgen dat we de drukke en grote steden ontwijken. Denk hierbij aan het bovengenoemde Toscane of de Ardennen. Als toch een befaamde stedentrip hoog op het lijstje staat, kan er ook gedacht worden aan Strasbourg, Reims, Lille of Bremen. Ons eigen land moeten we natuurlijk ook niet vergeten. Wat dacht u van onze culture hoofdstad Leeuwarden? Alkmaar, Middelburg of Maastricht behoort ook tot de mogelijkheden voor een leuke werkweek.

Staat de bestemming die u in uw hoofd heeft er niet tussen? Twijfel niet en neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.