Archeon - Alphen aan den Rijn - Schoolreis - Busreis - Educatief - Historie
Schoolreis het Archeon

Archeon

Een schoolreisje naar Archeon in Alphen aan den Rijn, dat is beslist een leerzame schoolreis. Geniet van de geschiedenis en maak een reis door de prehistorie. Ontdek de vroege middeleeuwen en de bijpassende middeleeuwse spelletjes. Een leuke schoolreis waarbij u uw leerlingen zelf op een speelse manier kennis laat maken met de geschiedenis.

Bekijk ook onze educatieve schoolreis naar het Museon in Den Haag.

Ga 1000 jaar terug in de tijd tijdens jouw schoolreis bij het Archeon te Alphen aan den Rijn. Je hebt bij het Archeon tal van mogelijkheden om te ontdekken, waar zal blijken dat we nooit zijn uitgeleerd!

Zij jagen met speren en vuurstenen punten. Stap in hun boomstamkano, welke je meevoert naar de eerste boeren. Leer hoe zij het gras van hun akkers bij hebben gehouden en help bij het verslepen van de grote steen. Zo maak je een reis door de prehistorie naar het Romeinse kampdorp. Hier mag je aan de slag in een bijzondere werkplaats voor mozaïek. Je gaat hier rondsnuffelen en neuzen in de kruidentuin van de pottenbakker. Je ervaart de rust en ontspanning in een Romeinse herberg. Ga jij mee met de legionairs? Of breng je liever een bezoek aan de gewijde tempel om raad te vragen aan de prachtige godin? Je vervolgt je reis door de tijd naar de vroege middeleeuwen. Hier ontdek je de handel, ambachten en landbouw. Je ervaart hier het stadje Gravendam en neemt een kijkje bij de mandenmaker, de houtbewerker en de smid. Ook kun je een armband maken bij de viltmaakster. Je kunt hier tevens allerlei middeleeuwse spelletjes spelen zoals bikkelen en sottebollen. Als je de bakkershoorn hoort, dan is er vers brood klaar! Zo ervaar je nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden, activiteiten en andere attracties.

Het Archeologiehuis, ooit geopend door Koningin Maxima, is gratis te bezoeken wanneer je een bezoek brengt aan het Archeon. In deze boerderij, Villa Van Rijswijk, kun je na de introductiefilm over de Prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen meer dan 600 vondsten bekijken en de verhalen en gebruiken achter de vondsten zien, horen en voelen.

09.00 – 17.00 uur

Inbegrepen: busreis – entree – bezoek Romeins museum – pakje drinken – ijsje – paspoort – terugkomkaartje.

Uit te breiden met bezoek Avifauna, informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk een van onze reizen