Schoolreis Avifauna

Avifauna

Een schoolreisje naar Avifauna in Alphen aan den Rijn heeft veel te bieden. Ook zijn er diverse combinatiemogelijkheden, informeer voor uitgebreide toelichting en beleef een leuke schoolreis naar Avifauna, hét vogelpark van Nederland.

Bekijk ook de schoolreis naar Safaripark Beekse Bergen.

De wereld van vogels….. Voel het gekriebel van de honing papegaaitjes (lori’s) als ze op je hand komen zitten om uit een cupje nectar te eten. Hoor het verschil tussen een uil en een andere roofvogel als ze rakelings langs vliegen en zie hoe een kuifseriëma haar prooi doodt bij de vogeldemonstratie. In de Filipijnenhal zie je vogels drinken uit de sawa’s, ontdek je verschillende soorten vogels tussen het groen en hoor je de bijzondere geluiden van de neushoornvogels. De grootste kolonie flamingo’s van Europa is te bewonderen in het Cubaanse brakwatermoeras. Uitgevogeld? Klim, glij en schommel naar hartenlust in de grote speeltuin. De speeltuin heeft niet alleen de hoogste glijtoren van Nederland maar ook een megatrampoline, botsauto’s en bootjes!

Attracties

Spannende vogeldemonstratie
Hoor het verschil tussen een uil en een roofvogel als ze rakelings langs vliegen, zie hoe een kuifseriëma haar prooi doodt en hoe de mooie ara’s over de vijver vliegen. Voer zelf de Australische lori’s en voel de lori’s kriebelen op je hand wanneer je ze voert met een cupje nectar in de Australische Lori Landing.

Filipijnse jungle
Loop door de tropische jungle van de Filipijnenhal en kijk hoeveel verschillende losvliegende vogels je kunt tellen. Sommige zitten goed verstopt tussen het groen! Je ziet er soorten die alléén op de Filipijnen voorkomen en ze maken geluiden die je nog nooit hebt gehoord!

Ontdek Cuba
Bekijk de sierlijke flamingo’s van héél dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras. Het is de grootste kolonie van Europa en ze leven samen met roze lepelaars, steltkluten en rode en zwarte ibissen.

De Nachtsafari
Maak overdag een nachtsafari! Laat je zintuigen wennen aan het donker en zie, voel en hoor nachtvogels zoals uilen, grielen en de bijzondere kiwi uit Nieuw-Zeeland.

Pinguïns en pelikanen voeren
Zie hoe de vogelverzorgers de pinguïns en pelikanen te eten geven en verwonder je over alle weetjes die ze erbij vertellen.

Pantanal
De Pantanal, een groot moeras in Zuid Amerika, is nagebouwd in Avifauna. Bewonder de reuzentoekan en zie watervogels tussen de waterplanten op zoek gaan naar hun favoriete kostje.

Speeltuin
Klim en klauter door het woestijngebied en beleef spannende avonturen op het jungle-eiland met attracties zoals graafmachines, mini-auto’s en een megatrampoline. Op de jungle-rivier kun je zelf met bootjes varen. Voor de kleintjes is er een peuterhoek nabij het speeltuinterras en op verschillende dagen zijn er poppenkastvoorstellingen van Timo Toekan en zijn vriendjes. En is het slechter weer? Geen probleem, een deel van de attracties in de speeltuin is overdekt!

09.00-17.00 uur

Inbegrepen: busreis – entree – speurtocht – pakje drinken – terugkomkaartje – digitaal lespakket.

Breng ook een bezoek aan het Archeon of Naturalis. Neem contact op voor meer informatie.

Bekijk een van onze reizen