banner

Escher in het Paleis

Een schoolreis naar Escher in het Paleis in Den Haag is zowel een educatieve excursie als een leuke schoolreis voor de leerlingen. Voor de schoolreisjes voor groep 7 en 8 is er een speurtocht en voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is er een kijkwijzer. Zo is Escher in het Paleis absoluut ook geschikt voor middelbare scholieren. Een leuke schoolreis, maar vooral dus erg leerzaam!

Educatieve schoolreis wetenschap en technologie? Boek een schoolreis naar Science Centre Nemo in Amsterdam.

Ga mee op schoolreis of excursie naar Escher in het Paleis, Den Haag. De bekende kunstenaar M.C. Escher heeft hier zijn collectie bijzondere kunstwerken. Niet alleen ga je naar Escher in het Paleis voor de kunstwerken, maar juist ook voor het paleis.

Het paleis behoorde ooit toe aan onze koninklijke familie. De betovergrootmoeder van onze Koning Willem Alexander, Koningin Emma, kocht het paleis in 1896. Dit paleis heeft lange tijd als werkpaleis gediend voor Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix. Sinds 2002 huist hier de wonderlijke wereld van groot kunstenaar M.C. Escher.

Escher in Het Paleis in Den Haag is gewijd aan het werk van Nederlands bekendste grafisch kunstenaar M.C. Escher (1898-1972). Hier worden bijna al zijn prenten tentoongesteld, waaronder “Belvedere”, “Tekenen”, “Waterval” en “Klimmen en dalen”. Zo is te zien hoe Escher vissen in vogels liet veranderen en water omhoog liet stromen. Ook zijn minder bekende, maar zeer aantrekkelijke vroege Italiaanse landschappen worden getoond. Op de begane grond en de eerste etage laten wij u zien hoe zijn werk zich ontwikkelde van het afbeelden van de werkelijkheid tot aan zijn geconstrueerde werelden. Optische illusie speelt in zijn werk een centrale rol.

Naast zijn kunstwerken bevat de tentoonstelling ook een videopresentatie, tevens Engels gesproken, over zijn ontwikkeling. De tweede etage is veranderd in een interactieve wereld voor de presentatie: ‘Kijken als Escher’ Door de innovatieve attracties wordt u één met Eschers wereld: in een magische bol verschijnen en verdwijnen werelden; in een zaal lijken muren te veranderen en te bewegen, iets verderop ligt een spannende vloer! In de Kamer van Escher stapt u in zijn magische wereld. U verandert zelf het perspectief: kinderen lijken groter dan hun ouders. Heel bijzonder is de zaal met Optische Kunst. U denkt beweging te zien terwijl die er niet is: bij optische kunst gaat het -net als bij Escher- om gezichtsbedrog.

10.00 – 16.00 uur

Inbegrepen: busreis – entree Escher in het Paleis

Informeer naar de vele combinatie mogelijkheden!

Bekijk een van onze reizen