Museon - schooltours.nl
Schoolreis Museon

Museon

Ontdek de wereld tijdens een schoolreisje Museon in Den Haag. Een educatieve schoolreis op gebied van natuur, cultuur en techniek. Het museon staat bekend als museum van het onderwijs en is beslist aan te raden voor een leuk schoolreisprogramma. Er zijn verschillende leuke lessen te volgen en interactieve tentoonstellingen te bewonderen. Ook is deze schoolreis bestemming goed te combineren met andere attracties/locaties in de omgeving.

Denk hierbij aan een combinatieschoolreis met Madurodam of SeaLife.

Het Museon in Den Haag is een innovatief museum, dat midden in de samenleving staat. Iedereen die geïnteresseerd is in natuur, cultuur of techniek, beleeft hier gegarandeerd een mooie tijd. Ontmoet de wereld in het Museon en leg onverwachte verbanden! Mondiale thema’s worden op een verrassende en aantrekkelijke manier gepresenteerd door middel van interactieve tentoonstellingen met begeleidende educatieve activiteiten.

We hanteren hierbij een vakoverschrijdende aanpak en stimuleren ‘ontdekken door zelf te doen’.

De bestemming voor een attractieve en educatieve schoolreis. Als museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie inspireert het Museon mensen om de wereld te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. In een dynamische museale leeromgeving worden actuele thema’s behandeld op het gebied van:

  • Samenleving en andere culturen
  • Geschiedenis en archeologie
  • Oorlog en vrede
  • Natuur, milieu en klimaat
  • Bèta en techniek

De interactieve tentoonstellingen combineren de modernste presentatietechnieken met collecties op het gebied van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, natuurkunde en techniek. De grote variëteit en hoge belevingswaarde maken het Museon tot een leerzame en aantrekkelijke bestemming voor uw schoolreis.

Combinaties zijn mogelijk voor een spannende schoolreis! Het Museon ligt in Den Haag tussen het stadscentrum en het Scheveningse strand en is daardoor zeer geschikt als programmaonderdeel voor een dagtrip naar Den Haag. Er zijn aantrekkelijke prijsafspraken gemaakt met Madurodam, Sea Life, Linnaeushof, Escher in het Paleis en het Omniversum!

09.00 – 17.00 uur

Inbegrepen: busreis – entree bij Museon

Informeer naar mogelijke combinaties.

Bekijk een van onze reizen