Schoolreis Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands openluchtmuseum

Tijdens een schoolreisje naar het Openluchtmuseum in Arnhem zal er genoeg te beleven zijn. Het Nederlands Openlucht Museum leent zich uitstekend voor een schoolreisje van verschillende niveaus. Zo kunnen de leerlingen zelf op ontdekking uit maar is het ook mogelijk om één van de bijzondere educatieve projecten of speurtochten te volgen. Het museum is zowel in de zomer als in de winter een aantrekkelijke bestemming. Er zij namelijk ook speciale winterprogramma’s beschikbaar voor uw schoolreisje.

Soortgelijke schoolreisjes:
Schoolreisje Museon Den Haag
Schoolreisje Maritiem Museum Rotterdam


Nederlands Openluchtmuseum
Het Openluchtmuseum in Arnhem biedt bijzondere educatieve projecten en speurtochten voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs.

Ontdekken, spelen, proeven en speuren
In het uitgestrekte museumpark komt geschiedenis tot leven. Ploegen, eggen en zaaien, helpen in de wasserij of zoeken naar een schat. Je ontdekt hoe gewone mensen vroeger leefden. Wat deden ze voor werk? Waar sliepen ze? En hadden ze eigenlijk een wc? Je ontmoet bewoners zoals de smid, de radmaker die wagenwielen maakt, de oliemaker en de boerin. Ze zijn druk aan het werk, maar maken graag een praatje. Of je nu op eigen houtje het park bezoekt, met een speurtocht het park verkent of deelneemt aan een van de educatieve projecten, zelden was leren zó leuk als in het Openluchtmuseum.

Handen uit de mouwen
Computers, mobieltjes en televisie. We vinden het heel gewoon en kunnen ze eigenlijk niet meer missen. In het Openluchtmuseum ontdek je hoe je leeftijdsgenootjes vroeger leefden. Je schrijft op een leitje en probeert oude ambachten in “Wat wil je later worden?”. Of je volgt je dagelijkse boterham van de akker naar de bakker met het project “Brood!” en je bakt een broodje boven het vuur. En dan? Lekker ravotten in de speeltuin, dwalen in het Amsterdamse doolhof of reizen met de historische tram. Op het Zaanse Plein is ouderwets speelgoed én zie je een nostalgische poffertjeskraam met biologische poffertjes.

09.00 – 17.00 uur

Inbegrepen: busreis en entree Nederlands Openluchtmuseum.

Aanvullende opties tijdens jouw dag kunnen wij ook voor je verzorgen zoals een educatief project, lunch en dergelijke.

Bekijk een van onze reizen