Nederlands Openluchtmuseum - schooltours.nl
wasserij

Nederlands openluchtmuseum

Een dag in het Nederlands Openluchtmuseum is een kennismaking met het leven, de sfeer en de omstandigheden van vroeger. Voor alle groepen in het basisonderwijs zijn er educatieve projecten en speurtochten ontwikkeld die leerlingen kennis laten maken met het leven van vroeger. Door te kijken en zelf mee te doen wordt vroeger een belevenis. De combinatie van leren, ontdekken en plezier maakt het museum tot een perfect schoolbezoek.

Soortgelijke schoolreisjes:
Schoolreisje Museon Den Haag
Schoolreisje Maritiem Museum Rotterdam

Keuterboeren
Leerlingen van groep 1 en 2 ontdekken tijdens het project ‘Keuterboeren’ waar de boer vroeger zijn eten vandaan haalde. Wat moest hij doen om een maaltijd op tafel te krijgen? De kinderen gaan aan het werk in de stal en nemen een kijkje in de groente tuin. Met een aantal producten van de boerderij gaan ze zelf in de keuken aan de slag. Bijna vergeten, maar o zo lekkere gerechtjes, worden samen bereid.

Wat wil je later worden?
Tijdens dit educatieve project ontdekken leerlingen van groep 3 en 4 hoe het leven van leeftijdsgenootjes er vroeger uit zag. Hoe zag hun school er uit? Moest er al jong gewerkt worden of juist niet? In het oude dorpsschooltje Lhee komen de leerlingen alles te weten over de verschillen tussen school vroeger en nu. Ook gaan de kinderen in de leer bij verschillende ambachtslieden in het museumpark.

 Canon van Nederland
Het Nederlands Openluchtmuseum beschikt over de Canon van Nederland: een spectaculaire presentatie van de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van ons land. Leerlingen van groep 5 & 6 en 7 & 8 ontdekken onder leiding van een museumdocent de Tijdvakken van de Rooij en de Canonvensters. Ze werken samen in groepen en worden expert in een door hen gekozen tijdvak! Op deze manier beleven leerlingen de complete Nederlandse geschiedenis.

09.00 – 17.00 uur

Inbegrepen: busreis en entree Nederlands Openluchtmuseum.

Aanvullende opties tijdens jouw dag kunnen wij ook voor je verzorgen zoals een educatief project, lunch en dergelijke.

Bekijk een van onze reizen