Nederlands Stripmuseum Groningen - schooltours.nl
Nederlands Stripmuseum

Nederlands Stripmuseum

Ga mee op schoolreis naar het beroemde Nederlands Stripmuseum. In het museum in Groningen komen alle striphelden weer tot leven. Voor schoolreisjes biedt het Stripmuseum voordelige en leerzame arrangementen aan. Zo is er een leuke workshop striptekenen voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs mogelijk.

In het Nederlands Stripmuseum Groningen maak je een reis door de striptijd. Je ontdekt de allereerste strip en je leert hoe strips tot stand gekomen zijn. Je kunt je herenigen met helden of heldinnen van vroeger en wellicht ontmoet je nieuwe. In het draaiende theater stap je in de wereld van Jan, Jans en de kinderen, zij komen hier tot leven en nemen je mee door het museum. Voor de jongste bezoekers zijn Dora, Avatar en andere Nick Jr. Helden te bewonderen in de knaloranje Nickelodeon Hoek.

Nederlands Stripmuseum

Met de inspiratie die is opgedaan in het museum, teken je zelf ook in no-time een mooi of grappig stripverhaal tijdens een workshop striptekenen. In het museum zijn ook wisselende tentoonstellingen te zien. Informeer naar de tentoonstellingen en neem contact met ons op.

Inbegrepen: busreis – entree bij Nederlands Stripmuseum

Bekijk een van onze reizen