Omniversum-schoolreisje-2-website-e1406704595184

Schoolreisje Omniversum

Een educatieve schoolreis naar Omniversum in Den Haag is een echte belevenis. Geniet van een spectaculair grootbeeldfilmtheater met een leuk én leerzaam filmaanbod. Ga bijvoorbeeld mee op expeditie naar de tropische eilanden van Raja Amprat, West-Papoea of ga op zoek naar de panda in de bamboebossen van China. Omniversum biedt documentaires waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Deze schoolreis bestemming is geschikt voor zowel basis- als voortgezet onderwijs.

Bekijk ook onze schoolreis naar het Museon in den Haag.

Een schoolreis naar het Omniversum is mega spectaculair. In dit grootbeeldtheater worden films op een enorm scherm geprojecteerd. Dit scherm staat zich als een halve bol rondom het publiek. Het koepelscherm is zo groot als een half voetbalveld, als dat geen ultieme filmbelevenis is! Een modern geluidssysteem zal zorgen voor een subliem geluid.

De films in Omniversum gaan, in tegenstelling tot bioscoopfilms, horizontaal door de unieke IMAX-projector. Elk filmbeeld is 10 keer zo groot als dat van een bioscoopfilm en wordt 500 keer vergroot om het op de reuzenkoepel te projecteren. Dit filmformaat is het IMAX formaat. IMAX is afgeleid van het Frans-Canadese l’Image Maximale (Maximum Image). IMAX maakt gebruik van het grootste filmframe: 10 keer groter dan een 35 mm frame en 3 keer groter dan 70 mm. De formule is simpel: Hoe groter het filmframe, des te beter de beeldkwaliteit op grootbeeld.

De films in Omniversum nemen de leerlingen mee naar andere werelden: in het verleden gingen we al mee op expeditie naar de top van Mount Everest en beleefden we een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon. De programmering biedt documentaire-achtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Alle films zijn Nederlands gesproken en geschikt voor alle leeftijden.

Het filmaanbod in het Omniversum is momenteel:
– Born to be Wild
– D-day, Normandy 1944
– Dinosaurs ‘Giants of Patagonia’
– Dolphins
– Forces of Nature
– Giganten uit de IJstijd
– Hubble
– Jerusalem
– Journey to Mecca
– Pandas, the Journey Home
– Mysteries of the Unseen World
– Mystery of the Nile
– South Pacific
– The Human Body
– Van Gogh

Het zaalprogramma duurt circa 50 minuten en ieder uur start er een nieuwe film.

TIP!
Omniversum kan goed gecombineerd worden met een bezoek aan een andere attractie of museum in de buurt, we hanteren daarvoor speciale combinatietarieven. Zo kunt u de film onder meer combineren met een bezoek aan Corpus, Naturalis of Sealife. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Geniet van een leuke schoolreis naar het Omniversum in Den Haag.

Ochtend of middag

Inbegrepen: Entree Omniversum, busreis per touingcar inclusief chauffeur.
Bekijk een van onze reizen