Slot Loevestein - schooltours.nl

Geschiedenis beleven op Slot Loevestein

Een schoolreisje naar Slot Loevestein, dat is een avontuur voor uw leerlingen! In Poedelrooijen ligt het mooie en vernieuwde Slot Loevestein waar van alles te beleven valt. Maak kennis met de 17e eeuwse vesting in de Hollandse Waterlinie in het programma 1001 bommen en granaten of combineer een schoolreis met Speelparadijs Kids Castle.  Voor meer informatie of mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen, schooltours.nl organiseert uw schoolreis op maat!

Soortgelijke schoolreis:
Schoolreisje Archeon

Slot Loevestein is vernieuwd. In het vroegere soldatendorp vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven in de vesting. Zoals Elsje die de was doet of een anonieme soldaat op wacht. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Dat en nog veel meer kun je beleven in Slot Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

In 1001 bommen en granaten maken leerlingen spelenderwijs kennis met een 17e eeuwse vesting in de Hollandse Waterlinie. Ook de relatie met de vesting Gorinchem komt aan bod. Behandelde tijdvensters: Willem van Oranje, De Republiek, Hugo de Groot, Napoleon Bonaparte en De Eerste Wereldoorlog. Past binnen de kerndoelen: 48, 51, 52, 53 (Oriëntatie op jezelf en de wereld), 56 (Kunstzinnige oriëntatie).

Slot Loevestein
De rijke geschiedenis van Slot Loevestein beslaat zo’n 650 jaar en is in te delen in drie periodes: Middeleeuwen, staatsgevangenis en Hollandse Waterlinie. De meest markante periode in de geschiedenis van het slot is ongetwijfeld de staatsgevangenis. Door de gevangenschap en ontsnapping van de internationaal beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot is Loevestein (inter)nationaal bekend geworden en opgenomen in de Canon van Nederland.

Datum & tijd: Scholen zijn altijd welkom op Slot Loevestein, maar helemaal op maandagen van april – september.

Frequentie & lesduur: Bezoek kasteel en vesting met 1001 bommen en granaten ca. 3 uur. Een rondleiding duurt een uur. Tip: combineer een bezoek aan Slot Loevestein met een struintocht door de natuur met Expeditie Loevestein of lekker spelen in het indoor speelparadijs Kids Castle (onderbouw).

09.00 – 15.00 uur

Inbegrepen: busreis – entree bij Slot Loevestein

Informeer naar de uitbreidingsmogelijkheden.

Bekijk een van onze reizen