De Spelerij en De Uitvinderij - schooltours.nl
Schoolreis De Spelerij en Uitvinderij

De Spelerij en De Uitvinderij

Tijdens een schoolreis naar de Spelerij en Uitvinderij kunnen uw leerlingen ontdekkend spelen en spelend ontdekken. Bij de Spelerij is een werkplaats waar kinderen op creatieve wijze zelf kunstwerken en objecten kunnen maken. In de Uitvinderij is een speelplaats waar techniek  centraal staat. Een speelse schoolreis was nog nooit zo leerzaam!

Bekijk ook onze schoolreis naar de Ontdekhoek en Nemo Science Center.

Met de hele school naar De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren. De wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland! Op een open plek in het bos staan fantasievolle speelobjecten, ontworpen door een beeldend kunstenaar. Deze speelobjecten zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Ze bevatten mechanieken die je zelf in beweging kunt zetten.

Bijvoorbeeld de ballenmachine: fietsend, crossend en draaiend zet je het object in beweging en kiezen de ballen routes. Als lunch bakken alle kinderen zelf stokbroodjes. Je mag zoveel broodjes bakken als je wilt en kunt deze vullen met hagelslag, muisjes of jam met een glas ranja erbij. Kinderen tot groep 5 krijgen een kleurrijke en fantasievolle voorstelling in het ronde theater van De Spelerij. In De Uitvinderij, een werkplaats waar techniek centraal staat,  mogen kinderen vanaf groep 5 werken met figuurzagen, kolomboren, piepschuimsnijders, lijmpistolen, kunststof en buigapparaten. Natuurlijk ook met de verfmachines en stansen. Kinderen van groep 8 mogen metaalbewerken en puntlassen op de metaalafdeling.

09.00 – 17.00 uur

Inbegrepen: busreis – entree bij De Spelerij en De Uitvinderij

Bekijk een van onze reizen