Londen - schooltours.nl
banner

Studiereis of werkweek Londen

Studiereis of werkweek naar Londen, dat is pas een belevenis. Deze klassieke metropool heeft uw leerlingen veel te bieden. Een interessante studiereis, waarbij de uitzonderlijke gebouwen in Londen een echte trekpleister zijn of een werkweek, waarbij uitstapjes worden gemaakt naar de beroemde London Eye en Tower Bridge. Wij kunnen uw werkweek of studiereis in Londen geheel op uw wensen aanpassen.

Met ons betrouwbare netwerk en kennis vinden wij voor u de geschikte locatie, excursies en restaurants!

Bekijk ook onze studiereis naar Berlijn.

Een klassieker onder de studiereizen. Ga mee naar Londen! Veel scholen hebben deze enorme Engelse metropool al jaren op de reislijst staan. Het is toch ook elke keer weer een enorme ervaring: het aankomen bij de ‘white cliffs of Dover‘ en dan vervolgens aan de linkerkant van de weg rijden, snelheidsaanduidingen die in mijlen aangegeven staan en eenmaal bij de stadsring van Londen aangekomen de wetenschap, dat je nog minstens een uur nodig hebt om met die verkeerschaos tot het echte centrum van deze stad door te dringen. Eenmaal bij de Thames aangekomen weet je niet meer waar je moet kijken: het enorme parlementsgebouw met daarnaast de klokkentoren van de Big Ben, in de verte de wereldberoemde Tower, The Towerbridge en The London Eye en nog verder weg de enorme glazen kantoortorens van de Docklands. Alleen al het stadsbeeld is buitengewoon imposant en dan nog in de wetenschap dat achter elke gevel weer iets bijzonders te zien is. Nee, in Londen hoeft niemand zich te vervelen. Veel ingewikkelder is het om uit het enorme aanbod van bezienswaardigheden keuzes te maken, want je wilt toch zoveel mogelijk zien, zoveel mogelijk indrukken opdoen, zoveel mogelijk beleven.

Nieuw! In februari 2013 is The Shard geopend. Het hoogste gebouw van West-Europa is beslist een bezoek waard. Ga naar één van de bovenste verdiepingen en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Het uitzicht reikt tot voorbij de buitenwijken. Niet alleen is dit een enorm bijzonder gebouw door zijn architectuur maar ook worden de bovenste verdiepingen bewoond door verschillende beroemdheden!

Voorbeeld activiteiten

Hieronder lees je diverse activiteiten die wij je aanbevelen voor een prachtige studiereis naar Londen, “a city that never sleeps” en een gigantische metropool! Niet alleen voor de shop-liefhebbers, maar juist om de bijzondere architectuur, cultuur en geschiedenis is deze studiereis beslist een topper!

Bezoek Canterbury
Eenmaal in Engeland aangekomen kunnen we naar de stad Canterbury rijden, waar we in het centrum gelegenheid hebben om de beroemde kathedraal te bezoeken en lekker wat rond te kijken. Canterbury is een leuke stad met ca. 44.000 inwoners. De stad is bekend om haar kathedraal, deze is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zonder reden. Deze prachtige kathedraal is bekend om het graf van de Black Prince en om de diversiteit van glas-in-loodramen.

Bezoek het centrum
We gaan naar het centrum van Londen de City of Westminster met het Parlementsgebouw, de Westminster Abbey, Downingstreet 10, the changing of the Horseguards en Buckingham Palace. Vervolgens rijden we naar de omgeving van Leicester Square, waar we gelegenheid hebben om in de Wijk Soho het Chinatown en het theaterdistrict te bezoeken. Natuurlijk besteden we uitgebreid de tijd aan het gezellige Covent Garden and Market en Trafalgar Square met the National Art Gallery.

Wembley & Kensington
Bij Wembley kunnen we het machtige stadion bezoeken. In de middag rijden we naar de wijk Kensington, waar we gelegenheid hebben om Kensington Palace van Lady Di te bezoeken, maar natuurlijk ook de Royal Albert Hall, het Science Museum, het Victoria and Albert Museum, het National History Museum of het gigantische warenhuis Harrods.

St. Paul’s Cathedral & Tower of London
We bezoeken de St. Paul’s kathedraal en de Tower of London met de Towerbridge. In de middag worden we afgezet bij Marbel Arch aan Park Lane. Vanaf hier kunnen we de winkelstraten rond Oxford Street bezoeken, maar ook is de wijk Notting Hill met zijn leuke pubs en boekenwinkeltjes een aanrader.

Wat we je verder kunnen aanbevelen:
Gebruik van een Travelcard voor het openbaar vervoer in Londen
Diner in de Pub in het centrum van Londen
Bezoek aan Leeds Castle op de terugweg.

Accommodaties

Inmiddels zijn er al vele studiereizen georganiseerd in Londen. Wij adviseren je graag over een aantal accommodaties waar wij graag mee samenwerken. Wenst u liever te verblijven op een andere locatie? Dan kan dat uiteraard ook. Wij vragen altijd diverse accommodaties aan om je de beste prijs-/kwaliteit te kunnen garanderen.

Holiday Inn Express, Harlow
Nabij Londen gelegen, echter verder uit het centrum. U treft hier het stadje Harlow waar dit mooie hotel gelegen is in het centrum. Dit stadje biedt vele voordelen voor jouw, want je kunt gemakkelijk naar de supermarkt, theater of musea bezoeken. De reistijd is circa 1 uur naar het centrum van Londen. Echter is de service en netheid van dit hotel in verhouding tot de prijs erg aan te bevelen. Klik hier voor algemene beoordeling over Holiday Inn Express Harlow.

Royal Bayswater Hostel
Midden in het centrum van Londen, Royal Bayswater Hostel Londen biedt je een uitzicht op Hyde Park en is slechts op 20 minuten wandelen van Kensington! In de gezellige slaapzalen staan mooie stapelbedden, iedere slaapzaal heeft zijn eigen sanitaire voorzieningen en daarmee bij uitstek een favoriete locatie voor scholen. Op slechts 1,6 kilometer afstand vind je de Marble Arch en op slechts 100 meter afstand vind je het dichtstbijzijnde metrostation Queensway met een rechtstreekse verbinding naar Oxford Circus en St. Paul’s. Klik hier voor de algemene beoordeling over Royal Bayswater Hostel Londen.

The Generator Londen
Gelegen in het centrum van Londen bij metrostation Russell Square. The Generator Hostel Londen werd in 2009 door Visit Londen uitgeroepen tot “Best Budget Accommodation in London”. In The Generator Londen bent u verzekerd van een goede prijs-/kwaliteitverhouding met beslist een nette en keurige accommodatie. Er heerst een vriendelijke en gezellige moderne sfeer. The Generator Londen biedt gedeelde slaapzalen en privébadkamers. Klik hier voor de algemene beoordeling over The Generator Hostel Londen.

Meerdaagse reis

Inbegrepen: busreis – accommodatie en het volledige programma.

Wij bieden u graag vrijblijvend advies op maat!

Bekijk een van onze reizen