Parijs - schooltours.nl
banner

Studiereis of werkweek Parijs

Parijs bevat alle ingrediënten voor een unieke studiereis of werkweek. Laat uw leerlingen kennis maken met de Franse taal, cultuur en beroemde bezienswaardigheden in Parijs. Wij kunnen een afwisselend programma samenstellen waarbij uw studiereis of werkweek naar Parijs gegarandeerd een succes zal worden! Onderstaand hebben wij een aantal voorbeeldexcursies en activiteiten in Parijs en omgeving beschreven ter inspiratie.

Bekijk ook onze combinatie studiereis Ardennen en Parijs.

Parijs is sinds jaar en dag een geliefde reisbestemming voor uw studiereis. De enorme Franse hoofdstad, ook wel bekend als de Lichtstad van Europa ligt immers een kleine zes uur rijden vanaf de Nederlands-Belgische grens en er is echt voor ieder wat wils!

De hele stad staat vol bekende monumentale gebouwen en achter elke gevel schuilt vaak een volledig onbekende wereld! Breng een bezoek aan het Louvre, de Eiffeltoren of Tour Montparnasse. Een wandeling over de Champs Élysées en een boottocht over de Seine. Even winkelen in Galeries Lafayette en Aux Printemps, om vervolgens een bezoek te brengen aan de Notre Dame of naar Cimetière du Père Lachaise. Kortom een stad waar je je beslist niet hoeft te vervelen. Het is in ieder geval niet moeilijk om voor jouw studiereis een programma op maat te presenteren, eventueel zelfs afgestemd op jouw lesprogramma. Voor studiereizen organiseren wij diverse activiteiten. In Parijs is een kust en keur aan mogelijkheden. Vraag ons gerust om uitgebreid advies.

Deze studiereis is ook mogelijk te boeken als treinreis, u bent dan in ruim 2,5 uur op Gare du Nord, Paris.

Voorbeeld Activiteiten

Enkele voorbeeld activiteiten om jouw studiereis in Parijs volledig tot in de puntjes te verzorgen zodat je je echt niet hoeft te vervelen. Zowel overdag als in de avond is Parijs continu in beweging. Wij adviseren je graag op maat voor een studiereis in de Lichtstad van Europa!

Ontdek je plekje! Een studiereis naar Parijs waar je versteld staat van de vele indrukken die je zult opdoen. Een baguette is niets vergeleken met de diversiteit aan wijnen, gezelligheid, delicatessen, maar vooral de architectuur. Iedere wijk, iedere bezienswaardigheid heeft een eigen stijl typerend aan de ontwerper, maar ook aan het bouwjaar. Wij nemen je mee met een rondrit door Parijs, een Nederlandstalige gids vertelt je veel anekdotes en de beste geheimen van deze mooie stad. De rondrit voert je langs kantoorstad La Défense, de Arc de Triomph waar we de Champs Élysées oversteken om op weg te gaan naar het Louvre waar we op Place de la Concorde aankomen. Tijdens de rondrit merk je dat de bus steeds overschaduwd wordt door een bijzonder gebouw, de Eiffeltoren, waar we langsrijden om vervolgens een fotostop te maken. Afhankelijk van de duur van de rondrit is het ook mogelijk om fotostops te maken of om uit te stappen bij bijzondere gebouwen met bijzondere verhalen.

Eiland in de Seine!
Het eiland in de Seine waar we de Notre  Dame, de Concièrgerie en Saint Chapelle bezoeken. Vervolgens bekijken we het statige museum het Louvre en hebben we nog even vrije tijd bij het Centre Pompidou om te genieten van het straattoneel en de verkoop van leuke snuisterijen. Ook hier word je begeleid door een Nederlandstalige gids om jouw van alle informatie en details te voorzien.

Disneyland® Paris! Een bezoek aan Disneyland® Paris, ben jij een echte rollercoaster fan? Of beleef je graag de sprookjes van Disney? Vind je de Walt Disney Studio’s helemaal te gek? We nemen je mee naar Disneyland® Paris voor een dag vol leuke attracties en bijzondere momenten. Een dag in Disney om alle indrukken van de vorige dagen even te verwerken en je hoofd koel te houden in één van de fantastische attracties.

Montmartre
Een bezoek aan de imponerende Sacre Coeur, die hoog boven de wijk uittorent en de schilderswijk Montmartre met zijn leuke pleintjes en smalle steegjes. De echte Franse lunch gebruiken we in een heerlijk restaurantje aan het Place du Tertre. ‘s Middags rijden we naar het gebied rond de Opera Garnier met zijn prachtige winkelgalerijen, waar we ons kunnen vergapen aan alle luxe artikelen die hier uitgestald staan.

Boottocht over de Seine
Met een boottocht over de Seine langs al die prachtige monumentale gebouwen ben je verzekerd van een bijzondere indruk. Aan de flanken van de rivier zie je de luxe en armoede aan je voorbij gaan en op de achtergrond staan daar de bijzondere bezienswaardigheden zoals de Notre Dame, de Eiffeltoren en het Louvre. Aan boord van de boot wordt informatie gegeven over de bezienswaardigheden die we passeren en alle bruggen waar we met de boot onderdoor gaan.

Versailles
Ook beslist een topper en een toevoeging aan jouw studiereis is een bezoek aan Versailles. Hier bezoeken we het bijzondere paleis van de Zonnekoning Lodewijk de 14e. Na dit indrukwekkende bezoek is er nog gelegenheid om een heerlijke wandeling door de beroemde paleistuinen te maken.

Wij kunnen u de volgende opties aanbevelen:

– fietstocht door onbekend Parijs of door het centrum onder leiding van Nederlandstalige gidsen
– speurtocht in Montmartre
– rugzakkentocht door Le Marais
– bezoek aan de ondergrondse riolen met een Nederlandstalige gids
– de route van de Da Vinci Code onder leiding van een Nederlandstalige gids.

Voorbeeld accommodaties

Hieronder geven we je enkele voorbeeld-accommodaties waar wij graag mee
samenwerken in het aldoor prachtige Parijs. Op deze locaties hebben wij reeds enkele scholen ondergebracht en we kunnen je met een gerust hart deze accommodaties aanbevelen. Wens je liever in een andere accommodatie te verblijven? Dan kan dat uiteraard ook, wij bieden je graag oplossingen op maat.

Aloha Hostel ParisAloha Hostel Parijs
Centraal gelegen, dit hostel ligt op loopafstand van de meest bekende bezienswaardigheden van Parijs: de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Champs Élysées, het Musée Rodin, het Musée des Armées en de gezellige Boulevard Montparnasse. Bovendien met een metrostation op slechts een steenworp afstand van dit hostel waarmee je de stad eenvoudig en snel kunt ontdekken. Klik hier voor de beoordelingen van Aloha Hostel Paris.

Auberge de Jeunesse Pajol – Hostel Pajol Paris

In het centrum van Parijs niet ver van Gare du Nord en Gare de l’Est vind je de nieuwe Auberge de Jeunesse Pajol. Dit hostel is geopend sinds mei 2013 met een nieuw concept. De toekomst is voor de jeugd, daarom is dit een duurzaam gebouw. Tijdens de bouw en inrichting van het hostel is rekening gehouden met het milieu en de omgeving. Bij uitstek een unieke locatie. Daarnaast voorziet dit hostel je ook in alle voorzieningen die je tijdens jouw studiereis nodig kan hebben, denk aan een gezellige bar, theater en zelfs een heerlijke tuin. Klik hier voor de beoordeling van Hostel Pajol. Foto’s zijn nog niet beschikbaar.

Meerdaagse reis

Inbegrepen: busreis – accommodaties en eventuele excursies

Wij bieden je graag advies op maat!

Bekijk een van onze reizen