Praag - schooltours.nl
banner

Studiereis Praag

Studiereis naar Praag, een gouden stad! Deze populaire bestemming onder de studiereizen is niet zomaar een stad, het staat bekend als één van de meest monumentale hoofdsteden van Europa! In Praag is een afwisselend programma op te stellen voor een ideale studiereis vol cultuur! Een busreis naar Praag is vaak voordeliger dan een vliegreis naar Praag. Zo kunt u besparen op uw studiereis naar Praag.

Bekijk ook onze studiereis naar Wenen.

De stad Praag is al lang een geliefde bestemming voor reisgezelschappen. In deze “Gouden Stad” aan de rivier de Moldau is gewoon erg veel te zien, maar ook te beleven. Praag is immers met zijn meer dan honderd torens één van de meest monumentale Europese hoofdsteden. Hier kunt u pas echt de Praagse geschiedenis herbeleven in de imposante Burchtwijk, langs talloze kerken en indrukwekkende gebouwen, over de wereldberoemde Karelsbrug, in de Joodse Wijk Josefov en bij het prachtige raadhuis met zijn astronomische uurwerk. En wat te denken van al die theaters. Een bezoek aan de Praagse Stadsopera, het Laterna Magica-theater of het blacklight-theater zult u niet snel vergeten! En om even uit te rusten wemelt het letterlijk van de gezellige restaurantjes, koffiebarretjes en bier- en wijnhuizen, waar nog steeds voor zeer gunstige tarieven de inwendige mens versterkt kan worden. Een absoluut groot voordeel van Praag is dat in het compacte centrum eigenlijk alle bezienswaardigheden op loopafstand liggen en voor verplaatsingen over een grotere afstand kunt u gebruik maken van een uitstekend metro- en tramnetwerk. Kortom: een topbestemming voor een zeer gevarieerde schoolreis.

Voorbeeld activiteiten

Je leest een aantal activiteiten die wij tijdens jouw schoolreis kunnen verzorgen in het prachtige Praag. Deze excursies zijn besliste aanraders die je niet mag missen als je in Praag bent. Je leert Praag op deze manier goed kennen en ontdekt dat deze stad misschien wel één van de mooiste steden van Europa is.

Op verkenning in Praag
Onder leiding van een lokale Nederlandstalige gids brengen we een bezoek aan de Praagse Burcht. Hier bezoeken we onder andere de Sint Vituskathedraal, het Gouden Straatje en het Koninklijke Paleis. Na de rondleiding hebben we vrije tijd in het centrum. We besluiten de dag met een boottocht over de Moldau met aan boord een dinerbuffet.

Malastranka
Door een lokale Nederlandstalige gids word je vandaag rondgeleid in de wijk Malastranka. Vervolgens gaan we over de Karelsbrug naar het centrum, waar we onder andere het Oude Stadsplein en het Wenceslas-plein bezoeken. De middag heb je ter vrije besteding. We besluiten deze excursie met een diner in het centrum van Praag.

Concentratiekamp Terezin, TheresienstadtTerezin, Theresienstadt
Een bezoek aan voormalig concentratiekamp Terezin, Theresienstadt, is beslist de moeite waard. De vele indrukken die je hier opdoet vormen een unicum dat je niet mag missen tijdens je schoolreis. Je wordt hier rondgeleid door een Nederlandstalige gids. In de middag keren we terug naar Praag om alle bijzondere indrukken te verwerken. We dineren in het centrum en brengen na het diner een bezoek aan het blacklight-theater.

Wat we verder kunnen aanbevelen:
Tijdens jouw schoolreis kan een bezoek aan het Laterna Magica-Theater ook een absoluut hoogtepunt zijn. Dit bijzondere theater biedt je vele indrukken en is ook echt de moeite waard. Laterna Magica is een bijzondere vorm van theater, wij noemen het ook wel Blacklight. Het verschil tussen Laterna Magica en Blacklight is dat Laterna Magica een voorstelling is met een spektakel van multimedia-effecten en pantomime. Blacklight geeft gewone, lichtgevende effecten, afgetekend op een persoon in het zwart gekleed met een zwarte achtergrond.

Een bezoek aan Burcht Karlstejn. Deze burcht is de belangrijkste Tsjechische urcht en symbool voor het koninkrijk. Karlstejn heeft drie niveaus. Op het laagste niveau bevonden zich de wereldlijke ruimtes. Deze werden bewoond door de keizer, zijn echtgenote en gevolg. Zij stelden de gemeente van de aardbewoners voor. Op het tweede niveau is de Onze Lieve Vrouwekerk gebouwd en een particuliere kapel van Karel IV die door middel van een smalle gang met de kerk verbonden is. De kapel is gewijd aan Karels beschermvrouwe, Sint-Catharina. Op het hoogste niveau stak de prismatoren uit boven de heiligste sacrale ruimte in de burcht, de Heilige Kruiskapel die het hemelrijk Jeruzalem moest voorstellen.

Accommodaties

Een aantal accommodaties zoals hostels en hotels kunnen wij je aanbevelen tijdens jouw studiereis. Met deze locaties hebben wij in het verleden al eens samengewerkt en deze kunnen we je met een gerust hart aanbevelen tijdens jouw schoolreis.

A Plus Hostel & Hotel
A Plus Hostel ligt in het historische centrum van Praag, op slechts tien minuten loopafstand van het Wenceslas-plein en het Oude Stadsplein. Met zijn uitstekende ligging ben je dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden. Dit hostel is zeer goed betaalbaar en zeer centraal gelegen. Klik hier voor beoordelingen over A Plus Hostel & Hotel.

Plus Praag Hostel
Plus Praag Hostel zet een geweldige standaard voor hostels neer, niet alleen in Praag maar in Europa als geheel! Slechts drie korte stops met de metro van het historische en prachtige stadscentrum van Praag. Plus Praag Hostel beschikt over een gratis overdekt zwembad en sauna om lekker uit te zweten na een fantastisch Tsjechische uitstapje! Klik hier voor beoordelingen over Plus Praag Hostel.

Accommodaties

Jouw studiereis naar Praag kan je zowel maken per vliegtuig als per bus. De meest voordelige optie is per bus. Zo heb je de bus ter plaatse altijd bij je en heb je geen onnodige kosten voor excursies en dergelijke. De vluchtprijzen naar Praag zijn onnodig duurder dan de busreis. We bieden je graag vrijblijvend advies over deze studiereis.

Meerdaagse reis

Inbegrepen: 5-daagse busreis – hostel op basis van logies en ontbijt.

Graag stellen wij met u een complete studiereis op maat samen.

Bekijk een van onze reizen