Onze werkwijze bij Studiereizen:

Schooltours.nl heeft reeds een aantal arrangementen voor u gepubliceerd, echter zijn er tal van mogelijkheden uw studiereizen te organiseren. Het is dan niet ondenkelijk dat uw bestemming er niet bij staat. Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee en bieden u een passende oplossingen voor al uw reizen. Doordat Schooltours.nl is ontstaan uit de kracht van Verschoor reizen, dat wil zeggen, 90 jaar ervaringen, kwaliteit, service en beslist een degelijk bedrijf bent u van veilige reizen verzekert. Dit geldt immers ook voor de schoolreizen voor het Basis-, Voortgezet- en Middelbaar Onderwijs. Schooltours.nl maakt gebruik van de kracht van touringcarbedrijf en touroperator Verschoor reizen, zodat wij tevens de kwaliteit kunnen waarborgen die zij immers reeds 90 jaar hanteren.

Onze werkwijze is simpelweg als volgt:

In het eerste contact met uw school stellen we een globaal programma samen en bepalen we welke accommodatie voor uw school geschikt is. Op basis van het te verwachten aantal deelnemers en de inhoud van het programma krijgt u van ons op korte termijn een passend voorstel toegestuurd. Wanneer ons voorstel uw goedkeuring draagt of misschien nog hier en daar bijgeschaafd dient te worden, volgt daarna een definitieve bevestiging van de reis. Deze bevestiging ontvangt u pas dan, wanneer de voorgestelde accommodatie definitief aan ons is bevestigd, de inhoud van het programma is gecheckt en de gevraagde bezoeken of bezichtigingen besproken zijn. Met deze definitieve bevestiging ontvangt u tevens een voorfactuur, met daarin duidelijk het bedrag van de aanbetaling en de restbetaling alsmede de betalingstermijnen vermeld. Tevens ontvangt u ruimschoots voor vertrek een set kofferlabels. De vouchers voor accommodatie, lokale gidsen en reserveringsbewijzen neemt uw chauffeur mee. Hij is immers degene, die als uw gastheer zorg draagt voor de organisatie ter plaatse.

Mocht ondanks onze nauwgezette voorbereiding voor vertrek de verblijfslocatie of de inhoud van het reisprogramma nog wijzigen, dan nemen wij hierover gelijk met u contact op en wordt in overleg met u een passende oplossing gezocht.

Het verblijf in het buitenland

Verschoor Reizen werkt in het buitenland samen met goede accommodaties, waarbij faciliteiten op de kamers als douche en toilet alsmede een goed verzorgd ontbijt een absolute voorwaarde zijn. De leerlingen slapen in principe in meerbedkamers, de leerkrachten in tweepersoons kamers en eventueel een éénpersoons kamer. Wij ontvangen graag van u enkele weken voor vertrek een namenlijst van de leerlingen. Aan de hand van deze lijst zenden wij u een kamerindeling, waarbij u zelf de kamers indeelt. Deze lijst sturen wij na ontvangst vervolgens weer door naar de accommodatie. Zowel u als de accommodatie weet dan waar hij aan toe is tijdens uw studiereis. Hierdoor is bij aankomst een snelle incheck gegarandeerd.

De Busreis met Verschoor reizen of gelijkwaardig ander touringcarbedrijf

Verschoor Reizen is gecertificeerd als Keurmerk Touringcarbedrijf en voldoet tevens aan de norm van ISO 9001:2008. Deze certificeringen bieden extra garanties voor de passagier. Deze garanties liggen op het gebied van de veiligheid en het comfort van de touringcars, de vakbekwaamheid en de dienstbaarheid van de chauffeurs, de strikte naleving van de rij- en rusttijdenwetgeving en het respecteren van de sociale voorschriften in de touringcarbranche. Al onze touringcars zijn standaard voorzien van alle comfort als bar, toilet, dvd/video en airco, daarnaast zijn onze touringcars van zeer jonge leeftijd waardoor wij preventief handelen op de veiligheid van uw leerlingen!

Omdat bij Verschoor Reizen veiligheid hoog in het vaandel staat, zal bij lange reizen, waarbij ’s nachts doorgereden wordt, de touringcar altijd door twee chauffeurs bemand worden, die de hele reis bij het gezelschap blijven. Onze chauffeurs dragen tijdens de reis de verantwoording ten aanzien van het vervoer, de accommodatie en de inhoud van het programma, zodat u als opdrachtgever uw volle aandacht kunt richten op uw leerlingengroep.

De studiereizen zijn ook uitvoerbaar door middel van een treinreis, vliegreis of zelfs een bootreis annex cruise. Voor het complete advies op maat bent u bij Schooltours.nl aan het juiste adres.

Over de grens

Voor alle reizen dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.

Reisvoorwaarden

Op al onze overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden en betalingscondities voor personenvervoer met autobussen van toepassing. Gedeponeerd door Koninklijk Nederlands Vervoer ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te ’s-Gravenhage op 18 januari 2002 onder nummer 12/2002. Een uittreksel van deze reisvoorwaarden vindt u op de achterzijde van uw offerte of bevestiging terug. Tevens gelden bij verzorgde arrangementen ook de reisvoorwaarden van derde partijen. Wij brengen u vooraf op de hoogte over deze voorwaarden, daarnaast kunnen wij u deze altijd meeleveren. Wanneer u dat wenst vernemen wij dit graag.

Verzekeringen

Wij raden u sterk aan om voor deze reizen een reisbagage- en ongevallenverzekering af te sluiten. Vaak is vanuit de school al een verzekering van kracht, ook voor excursiereizen. Wij kunnen voor u bij de Europeese een collectieve verzekering afsluiten. Vraagt u vrijblijvend naar de gunstige groepstarieven en verzekeringsvoorwaarden.

Belangrijk: stichting garantiefonds reisgelden
Verschoor reizen (KvK 23006604) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in deze brochure gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.