Op Werkweek naar Athene - Schooltours.nl
Athene header

Op werkweek naar Athene

Cultuur en geschiedenis gaan hand in hand in het bruisende Athene. Een stad, vol met overblijfselen uit de Griekse oudheid. Athene heeft een schat aan historie en talloze bezienswaardigheden. Kortom is er in Athene genoeg te zien en te doen tijdens een schoolreis.

Het bekendste symbool van Athene is de Akropolis dat bestaat uit verschillende tempelcomplexen. De grootste en tevens bekendste tempelcomplex staat bovenop de heuvel: het Parthenon. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Een bezoek is onmisbaar tijdens uw schoolreis naar Athene.

Ervaar Athene van bovenaf en maak een trip naar de Lykavittós heuvel. Het hoogste punt van deze heuvel ligt op 227 meter hoogte. Vanaf de heuvel ziet u de Akropolis hoog boven de huizen van Athene uitsteken. Bij helder weer ziet u vanaf Lykavitós het eiland Aegina en de wachtende schepen voor de haven van Pireus.

Een van de mooiste locaties van het land welke jullie zeker niet mogen missen, is het oude Delphi. Deze stad ligt iets buiten Athene. De indrukwekkende resten van de tempels en schathuizen, het stadion en theater liggen op 600 meter hoogte in een zeker zo indrukwekkend landschap. Delphi dankt zijn bekendheid vooral aan zijn Orakel. U ziet het: er is dus voor iedereen wat wils tijdens een schoolreis in Athene!

Griekenland telt 10.992.589 inwoners, waarvan maar liefst 60% in de hoofdstad Athene en de stad Thessaloniki wonnen. De bevolking is gastvrij en een groot deel is Orthodox. De Griekse taal wordt erg lastig gevonden, maar wanneer jullie een paar woordjes Grieks kennen wordt dat erg gewaardeerd door de bevolking. Maak u echter geen zorgen, de meeste Grieken spreken ook Engels.

Wij helpen u graag met organiseren van een werkweek naar Athene. Neem voor meer informatie of de mogelijkheden contact op met ons team.

Meerdaagse reis

Inbegrepen: Vliegreis – op maat samengestelde programma naar keuze.

Deze studietrip is geheel aan te passen op uw wensen.

Bekijk een van onze reizen